NIX18

Heel Nederland is het er over eens, onder de 18 moet je gewoon niet roken en drinken. Daarom hebben we een afspraak: de afspraak van NIX. GULDEN SMOKE verkoopt niet aan personen onder de 18 jaar. Bij het plaatsen van uw bestelling wordt naar uw leeftijd gevraagd. U bent verplicht deze naar waarheid in te vullen.

Per 1 januari 2014 mag aan jongeren onder de 18 geen alcohol of tabak meer worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, in de kroeg, op een station). 

Rijksoverheid: De meeste mensen vinden al dat jongeren niet zouden moeten roken en in iets mindere mate geldt dat ook voor drinken. Maar er is nog een flinke kloof tussen vinden en doen. Jongeren starten minder snel met roken en drinken als hun ouders duidelijk maken dat ze dit onacceptabel vinden. Daarom zetten we vooral ouders aan om een afspraak te maken met hun kinderen over ‘niet roken en drinken voor je 18e’. Daarnaast richten we ons ook op jongeren over de ID-plicht.

De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners (Koninklijke Horeca Nederland, KWF kankerbestrijding, Longfonds, Trimbos-instituut, NOC*NSF, supermarkten verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, GGD GHOR Nederland, GGD’en, Thuiswinkel.org, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de ministeries van Veiligheid en Justitie ). Doel van de campagne is het versterken van de sociale norm ‘niet drinken en roken tot je 18e‘. De campagne richt zich op de hele samenleving, meer in het bijzonder de omgeving van jongeren. Iedereen zou het normaal moeten gaan vinden als jongeren voor hun 18e niet roken of drinken.

GRATIS VERZENDING VANAF € 49,-


Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen

GRATIS VERZENDING VANAF € 49,-

DIT PRODUCT BEVAT DE ZEER VERSLAVENDE STOF NICOTINE.
HET GEBRUIK ERVAN WORDT AFGERADEN VOOR NIET ROKERS.

meld je aan

GULDEN SMOKE updates

Meld je aan en ontvang de laatste GULDEN SMOKE updates.

De waardering van guldensmoke.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 6 reviews.